Leerling De Brêge wint voorleeswedstrijd bibliotheek Mar en Fean

Borick de Hoop, leerling van de Brêge, heeft de regiofinale in De Fryske Marren van de Nationale Voorleeswedstrijd 2023 gewonnen.

Deze wedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 vond vorige week plaats in de bibliotheek in Lemmer. Er deden 16 leerlingen mee. Lisa Veenstra van It Haskerfjild in Joure werd tweede en de derde plaats was voor Hannah van Doorn van de Wumkesskoalle uit Joure.

​​​​​​​De kandidaten werden om de beurt naar voren gehaald door IJtje Braad-Plantinga, theatermaker van Plantimproductie, en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.

Terwijl er komisch improvisatietheater gespeeld werd met de deelnemers trok de jury zich terug voor overleg. De jury bestond uit Louise Hornstra (oud-leerkracht en voorleesvrijwilliger bij de Bibliotheek), Barbara Gardeniers (wethouder De Fryske Marren) en Donna van der Gragt (jeugdmedewerker bij Bibliotheken Mar en Fean). Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.

Borick las een pakkend fragment voor uit ‘De magische luchtballon’. De jury vond dat Borick een mooie inleiding had, iedereen helemaal meenam in het verhaal en zijn leesplezier goed overbracht op het publiek. Borick zal één van de deelnemers zijn tijdens de provinciale finale die op 12 april gehouden zal worden in Theater de Skâns in Gorredijk.

​​​​​​​Bron: Jouster Courant
Foto: Bibliotheek Mar en Fean