Nieuws

Leerlingen Ekke De Haan winnen gelijke kansen-challenge

In de wijk de Greiden in Heerenveen wordt samengewerkt aan een positief opvoed- en opgroeiklimaat. Na een kick-off bijeenkomst in april is er een challenge georganiseerd waaraan alle scholen, de kinderopvang en bewoners mee konden doen. OBS Ekke de Haan heeft vier plannen bedacht om ervoor te zorgen dat bewoners van alle leeftijden in de Greiden elkaar ontmoeten op een fijne, informele manier.

Lees meer

Kleuters De Feart bewegen samen met ouderen

Samenlevingschool De Feart in Jubbega heeft een nauwe samenwerking met de ouderenvoorziening Wenwearde. Elke week gaat er een groepje kinderen van De Feart naar de ouderenvoorziening die zich ook in MFA de Kompenije bevindt.

Lees meer

Taalatelier op OBS Het Vogelnest

Samen met kunstenaar Willy Bergsma maakten de leerlingen van het Vogelnest een tentoonstelling met eigen werk rond het thema ‘taal’. Eerst ging Bergsma met de kinderen in op ‘eigen taal’. Ze liet ieder kind het mooiste woord uit zijn of haar eigen taal kiezen. Dat woord werd vervolgens het onderwerp van een poster.

Lees meer

Leerlingen De Twa Fjilden ontbijten met de burgemeester

Ontbijten met chips of koekjes of zonder ontbijt je dag starten; het overkomt steeds meer kinderen. Wie ongezond of helemaal niet ontbijt kan zich minder goed concentreren waardoor leren moeilijker wordt. Een gezond ontbijt is dus heel belangrijk. En wie kan beter over belangrijke dingen vertellen dan iemand die zelf heel belangrijk is...? De burgemeester!

Lees meer

Ambion doneert iPads aan Stichting Leergeld Heerenveen e.o.

iPads die niet meer geschikt zijn voor het onderwijs, maar nog prima gebruikt kunnen worden om een spelletje op te spelen. Wat doe je daar mee? Ambion (scholenkoepel met vierentwintig openbare basisscholen in de regio’s Joure en Heerenveen) doneert ze aan Stichting Leergeld Heerenveen e.o.

Lees meer

OBS De Ynset heeft gouden buren

De buren van OBS De Ynset in Rottum hadden vrijdag 23 september een gouden dag. Buurman Paul en buurvrouw Anne werden feestelijk in het zonnetje gezet door alle leerlingen en het team van OBS De Ynset. In alle provincies is er een award voor gouden buur uitgereikt en voor Friesland was het dit jaar feest in Rottum.

Lees meer