Nieuws

Volop kerstdrukte op Twa Fjilden! Kerstmarkt en Santa Run

Op kerstmarkt komen onderwijs en ondernemen samen Op vrijdag 16 december stond de school met een kerstkraam in de Midstraat te Joure. Alle leerlingen van de Twa Fjilden in Joure hebben hun creatieve talenten ingezet om de kraam te vullen. Deze zat dan ook tjokvol prachtige werkstukken die maar al te graag gekocht werden door de marktbezoekers.

Lees meer

Samen kerst vieren op De Feart

Op de kortste dag van het jaar, woensdag 21 december, heeft het zangkoor van samenlevingsschool De Feart in Jubbenga een optreden verzorgd bij de bewoners van Wenwearde. Tijdens de talentenmiddagen heeft een aantal kinderen uit de groep 5 t/m 8 samen met juf Willy kerstliedjes ingestudeerd. Vandaag mochten ze voor het eerst optreden.

Lees meer

Start ecologisch schoolplein De Schakel

De leerlingen van De Schakel in Rotsterhaule kunnen bijna niet wachten op hun nieuwe schoolplein. Gelukkig is het bijna zo ver. Zaterdag 10 december werden de tegels verwijderd om plaats te maken voor een splinternieuw ecologisch schoolplein.

Lees meer

Paarse vrijdag op OBS Akkrum

Elk jaar op de tweede vrijdag van december is het Paarse Vrijdag. De dag waarop leerlingen en leerkrachten paars dragen om te vieren dat iedereen zichzelf mag zijn. Door mee te doen, laten scholen zien dat iedereen op school zichzelf kan zijn en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is of op wie die verliefd wordt.   

Lees meer

Leerlingen Ekke De Haan winnen gelijke kansen-challenge

In de wijk de Greiden in Heerenveen wordt samengewerkt aan een positief opvoed- en opgroeiklimaat. Na een kick-off bijeenkomst in april is er een challenge georganiseerd waaraan alle scholen, de kinderopvang en bewoners mee konden doen. OBS Ekke de Haan heeft vier plannen bedacht om ervoor te zorgen dat bewoners van alle leeftijden in de Greiden elkaar ontmoeten op een fijne, informele manier.

Lees meer

Kleuters De Feart bewegen samen met ouderen

Samenlevingschool De Feart in Jubbega heeft een nauwe samenwerking met de ouderenvoorziening Wenwearde. Elke week gaat er een groepje kinderen van De Feart naar de ouderenvoorziening die zich ook in MFA de Kompenije bevindt.

Lees meer