Volop kerstdrukte op Twa Fjilden! Kerstmarkt en Santa Run

Op kerstmarkt komen onderwijs en ondernemen samen
Op vrijdag 16 december stond de school met een kerstkraam in de Midstraat te Joure. Alle leerlingen van de Twa Fjilden in Joure hebben hun creatieve talenten ingezet om de kraam te vullen. Deze zat dan ook tjokvol prachtige werkstukken die maar al te graag gekocht werden door de marktbezoekers.

Maar de leerlingen deden meer! Om de kraam mogelijk te maken werkten de leerlingen in teams. Zo waren er ontwerpers, producenten, kerstkraamstylisten en verkopers. Onderwijs vormt de basis voor ondernemers van de toekomst!
Het was een geslaagde dag met een mooie omzet.

Santa Run voor goed doel
Zaterdag 17 december liepen leerlingen, ouders en leerkrachten van Twa Fjilden de Santa Run. Het deelnemersveld bestond uitsluitend uit kerstmannen en -vrouwen. De loop startte in het park, waarna de stoet verder trok door de Midstraat.

Over de organisatie niets dan lof! De kerstlopers werden verwend met chocolademelk, koek, oliebollen en ook nog een medaille!

De Santa Run is geen wedstrijd, maar een gezellige loop voor het hele gezin. De opbrengsten komen ten goede aan meerdere goede doelen:  'de nierstichting', 'Ronad MCDonald Kinderfonds' en 'Voedselbank Utjouwer'.