Twa Fjilden en De Brêge gaan 'voor lezen'

Twa Fjilden en De Brêge hebben sinds maandag 30 mei het bordje ‘Wij gaan voor lezen’ aan de gevel. Wethouder Luciënne Boelsma en schrijfster Aba Hertog onthulde het bordje op de Twa Filden.

Het project ‘Wij gaan voor lezen’ is onderdeel van de Bibliotheek op school, een landelijk initiatief om kinderen aan het lezen te krijgen. In gemeente De Fryske Marren doen vier scholen hieraan mee. Naast Twa Fjilden en De Brêge zijn dit de EA Borgerschool en Twa yn Ien.

De scholen doen jaarlijks mee met een landelijke monitor waaruit blijkt hoe het binnen de school gesteld is met lezen, leesplezier en leesbetrokkenheid. Een leesconsulent probeert het leesplezier te vergroten door bijvoorbeeld nieuwe leesboeken te introduceren aan de kinderen, boekentips te geven en te praten over boeken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het mediawijs maken van de leerlingen, ook hier zijn verschillende programma’s voor ontwikkeld.

De Bibliotheek op school is een samenwerking tussen scholen en de bibliotheek. Mar en Fean is in 2013 met het project gestart. 

Bron: Leeuwarder Courant