Nobelprijswinaar Ben Feringa op bezoek bij OBS Het Vogelnest

Nobelprijswinnaar Ben Feringa is samen met zijn team op scholentour in Friesland en Groningen. In totaal bezoeken zij 4 scholen, waarvan 2 basisscholen, en op vrijdag 3 juni was OBS Het Vogelnest aan de beurt.

Vragen stellen en aan de slag met experimenten
Het bezoek begon met een collegetour waarbij leerlingen van groep 5 t/m 8 vragen stelden aan Ben Feringa. Vragen als ‘Wat vindt u zo leuk aan wetenschapper zijn?’, ‘Wat vindt u de mooiste ontdekking van uzelf?’ en ‘Wat zou u nog willen onderzoeken?’. De vragen bedachten de leerlingen in de weken voorafgaand aan het bezoek met behulp van lesmateriaal van de RUG Scholierenacademie. Na de collegetour gingen de leerlingen zelf aan de slag met experimenten. In de klassen stonden verschillende proefjes klaar. Ben Feringa liep rond om vragen te beantwoorden en waar nodig te helpen.

Directeur Bennie van der Schaaf kijkt terug op een inspirerende ochtend. “De kinderen hebben genoten van de kennis en het enthousiasme van Ben Feringa en bovendien geniet hij zelf ook heel erg. Hij is een mooi voorbeeld van een leven lang leren.”

Nieuwsgierig zijn
Met de scholentour wil Ben Feringa leerlingen inspireren en stimuleren om nieuwsgierig te zijn naar de wereld om hen heen. Stel vragen en ga ontdekken… zo leer je nieuwe dingen en ontdek je misschien wel nieuwe passies en talenten. Een mooie manier om te worden wie je bent!