Start ecologisch schoolplein De Schakel

De leerlingen van De Schakel in Rotsterhaule kunnen bijna niet wachten op hun nieuwe schoolplein. Gelukkig is het bijna zo ver. Zaterdag 10 december werden de tegels verwijderd om plaats te maken voor een splinternieuw ecologisch schoolplein.

De komende weken wordt toegewerkt naar een prachtig groen schoolplein dat zowel onder als na schooltijd gebruikt kan worden. Want het nieuwe plein is voor alle inwoners uit de omgeving toegankelijk.

Er kan gespeeld, gesport en ontdekt worden waardoor het plein een verbindingsplek wordt voor het hele dorp. Hiermee levert het schoolplein een waardevolle bijdrage aan de gemeenschap en vergroot het de levendigheid in Rotsterhaule en Sintjohannesga.

Op het nieuwe ecologische schoolplein is straks van alles te doen in een groene natuurlijke omgeving. Er wordt een skate- en steproute aangelegd en een buitenpodium voor optredens gebouwd. Ook een pannakooi, basketbalveld, buitenkeuken en blotevoetenpad zijn straks te vinden op het schoolplein.

En de oude tegels? Die krijgen op een creatieve manier een andere bestemming in het nieuwe plein. Zo is het plein niet alleen ecologisch maar ook duurzaam!