Pilot Kei-lab groot succes: dit jaar doen 18 leerlingen van 6 verschillende Ambion-scholen mee

Vorig jaar zijn het Kei College en Ambion een pilot gestart onder de naam Kei-lab. Het Kei-lab is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 die zin hebben om hun handen uit de mouwen te steken! Zij komen iedere week een dagdeel op het Kei College om leuke dingen te doen. 

Met het Kei-lab willen het Kei College en Ambion basisschoolleerlingen met gouden handen alvast kennis laten maken met (de mogelijkheden van) het voortgezet onderwijs. Doordat zij al een kijkje hebben genomen op het voortgezet onderwijs, kunnen zij later een betere keuze maken voor een vervolgopleiding.

Leerlingen zijn enthousiast over het Kei-lab, dat blijkt wel uit het feit dat er dit jaar 18 leerlingen van 6 verschillende Ambion-scholen meedoen aan het Kei-lab. Vorig jaar deden De Ynset en de Van Maasdijkschool mee aan de pilot, dit jaar zijn ook Ekke de Haan, Albertine Agnesschool, Trijegeaster Honk en Het Vogelnest aangehaakt.

Ouderavond
Tijdens een ouderavond begin oktober werden de deelnemende leerlingen en hun ouders welkom geheten door Peter van Tuinen (directeur Kei College) en Ingrid Janssen (bestuurder Ambion). Daarna vertelde Tryntsje Hofstra en Annelies Hendriksma (betrokken leerkrachten) meer over het Kei-lab en het uitdagende programma. De avond werd afgesloten met een rondleiding door het gebouw om kennis te maken met alle 7 profielen van het Kei College.