Officiële opening E-Lab 2.0 in De Knipe

De Compagnonsschool is een vooruitstrevende school. Jaren geleden begonnen zij al met de inzet van iPads voor de invulling van hun onderwijs. Toen aan het einde van het vorige schooljaar bleek dat de christelijke school ophield te bestaan, kwam er ruimte vrij in het gebouw. De beslissing om het E-lab te verhuizen naar De Knipe was dan ook snel gemaakt. 

De leerlingen van de Compagnonsschool zijn opgetogen over de aanwezigheid het E-Lab. Zij kunnen nu ieder week gebruik maken van en leuke, vernieuwende en aansprekende onderwijsmiddelen die beschikbaar zijn in het E-Lab. Onder begeleiding van programmaleider Leen Faas worden de leukste opdrachten met veel enthousiasme uitgevoerd. Maar niet alleen de leerlingen van de Compagnonsschool bezoeken het beleef- en ontdeklokaal. Alle leerlingen van Ambion zijn welkom. Ambion geeft hiermee haar ambities voor eigentijds onderwijs op eigen wijze invulling. 

Inmiddels is er weer interesse vanuit besturen in het voortgezet onderwijs en de bibliotheek om samen te werken voor het opzetten van meerdere E-labs. Daarmee krijgen meer kinderen, ook buiten schooltijd en na de basisschool, toegang tot de eindeloos interessante wereld van ICT, Wetenschap en Techniek.

Een leuk filmpje van de opening kunt u via deze link bekijken.