Leerlingen OBS Akkrum geïnterviewd voor Pleinpraat

Als de kinderen van obs Akkrum zelf een museum mochten bedenken, dan wisten ze het wel: een Tiktokmuseum, een Playstationmuseum, een YouTubemuseum of een muziekmuseum. Maar een Kidsproof museum, dat is ook leuk!

Op 20 november jl. kwam Omrop Fryslân langs op obs Akkrum om zes leerlingen uit groep 7 en 8 te interviewen over hun ideale museum. Dit in het kader van de jaarlijkse uitreiking van de Kidsproof labels aan musea in Nederland.

Een Kidsproof museum is een museum waar kinderen het erg naar hun zin hebben en waar ze veel kunnen leren op een leuke manier. Er moet veel te zien zijn, er moet veel informatie te vinden zijn én er moet wat te lachen zijn. Het predikaat Kidsproof kunnen musea verdienen als er veel museuminspecteurs op bezoek komen die hoge punten geven.

Natuurmuseum fryslãn is het enige Kidsproof museum in Friesland. Reden voor Gaiske om er een kijkje te nemen. Griezelen bij de slangen, grappige selfies maken bij de schelpenmuur en je laten verrassen tijdens de onderwatersafari. Gaiske weet ‘t zeker: dit museum is Kidsproof en vet cool!