Schooldirecteur (0.8 - 1.0 fte) - OBS van Maasdijkschool

 

In verband met natuurlijk verloop is stichting Ambion per 1 augustus 2021 op zoek naar een:

Directeur voor OBS van Maasdijkschool (0.8 - 1.0 fte)
'Een dijk van een directeur gezocht!' 

OBS van Maasdijkschool is een prettige, veilige omgeving voor leerlingen om zich te ontwikkelen tot zelfbewuste wereldburgers. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Wij bieden kinderen een sociale omgeving waarin zij worden geprikkeld, maar ook als persoon worden gezien en gehoord. Maar ook waar ze leren vertrouwen op zichzelf en de mogelijkheden die worden geboden. Wij bereiden ze voor op een volgende stap in hun jonge leven en leggen een solide basis voor de toekomst.

Missie en identiteit
OBS van Maasdijkschool biedt solide en toekomstgericht onderwijs, dat aansluit bij talenten van kinderen. Vanuit de openbare identiteit is er ruimte voor verschillende identiteiten en overtuigingen. In onze visieposter staat verbeeld waar wij voor staan.

OBS Van Maasdijkschool is een van de 24 scholen die samen Ambion vormen. Ambion heeft haar identiteit beschreven in een zogenaamd ‘identiteitsbewijs’. Belangrijke pijlers hierin zijn vertrouwen, verbinding en vindingrijkheid. Deze elementen vormen het fundament onder het dagelijks handelen van onze medewerkers. Ook draagt OBS van Maasdijkschool bij aan de koersuitspraken van Ambion.

De directeur in relatie tot Ambion
Ambion staat voor AMBitie In ONderwijs. De 24 openbare basisscholen van Ambion bieden eigentijds en kwalitatief onderwijs in de regio Joure en Heerenveen. Daarbij staan vertrouwen, verbinding en ontwikkeling centraal. De scholen werken intensief samen, maar hebben ook ieder hun eigen gezicht.

Als directeur bij Ambion maak je deel uit van een team met ruim 20 directeuren. Je levert bijdragen aan het bestuursbeleid door actief deel te nemen in scrumteams en werkgroepen.

Competenties en leiderschap
De kerncompetenties die het leiderschap van de nieuwe directeur beschrijven:

 • Geeft vertrouwen, is positief ingesteld en straalt dat ook uit;
 • Is een verbinder tussen personeel, ouders en kind;
 • Treedt waar nodig daadkrachtig op en kan knopen doorhakken;
 • Stimuleert eigenaarschap vanuit de filosofie van dienend leiderschap;
 • Is een inspirator en motivator;
 • Is ondernemend in wat goed gaat beter maken, en dat ook laten zien aan de buitenwereld;
 • Is een goede betrouwbare coach voor het team;
 • Heeft een goede dosis humor;
 • Kan prikkelen om tot nieuwe inzichten te komen.

"Als lid van het team ben ik trots dat we een veilig nest bieden waar het fijn is om te werken en waar kinderen zich mogen ontwikkelen" 

Wij bieden

 • Werken met moderne methodes, een goed uitgeruste bibliotheek en het gebruik van iPads voor leerlingen als een van de instrumenten om modern en inspirerend onderwijs te geven;
 • Een fantastische school met een enthousiast en ervaren team, betrokken ouders en kanjers van leerlingen;
 • Breed scala aan interne en externe opleidingsmogelijkheden gericht op persoonlijke, organisatie- en schooldoelen;
 • Actieve en betrokken collega’s in het directeurenteam waarbij iedere directeur een sparringpartner heeft;
 • Een inschaling in D12 en arbeidsvoorwaarden conform de CAO PO.

Opdrachten voor de nieuwe directeur
Als boegbeeld van de school krijgt de nieuwe directeur voor de komende jaren de volgende opdrachten mee:

 • Het verder inbedden van de inzet van iPads in de organisatie zodat leerlingen de digitale mogelijkheden van de iPad benutten en ze zich nog beter in eigen tempo kunnen ontwikkelen (gepersonaliseerd onderwijs);
 • Het samen met het team komen tot een concept waarmee de school toekomstbestendig en eigentijds onderwijs kan neerzetten en zich hiermee kan profileren naar de buitenwereld;
 • Het versterken van de Kanjertraining in de lessen en communicatie met ouders.

Je krijgt maximale ruimte voor eigen invulling van deze opdrachten. Uiteraard doe je deze invulling samen met het ervaren team.

Functie eisen
Wij vragen om het volgende aantoonbaar aan te geven in je cv en/of je motivatiebrief:

 • Ruime leidinggevende ervaring en een bewezen trackrecord op het vlak van (onderwijs)innovatie; 
 • (Nagenoeg) afgeronde schoolleidersopleiding leidend tot registratie in het schoolleidersregister; 
 • In staat om vorm en inhoud te geven aan het openbare karakter van het onderwijs.

Procedure en planning
Je sollicitatiebrief kun je tot 12 maart richten aan vacatures@ambion.nl ovv vacature directeur OBS van Maasdijkschool. De eerste gesprekken staan gepland voor week 13 (22-26 maart). Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Meer weten
Voor meer informatie over de vacature kun je contact met Bonnie de Vries (Beleidsadviseur HR) opnemen (bonnie.devries@ambion.nl). Je kunt haar een e-mail sturen met daarin je telefoonnummer en het verzoek om contact op te nemen. Voor informatie over de school kun je bellen of mailen met Liesbeth Jonkman-Poepjes (tel.: 0513-653 721, e-mail: liesbeth.poepjes@ambion.nl).

"Als ouder vind ik het fijn dat er ook veel gelachen en plezier wordt gemaakt. School is zoveel meer dan alleen goed presteren"

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.