(VACATURE INGEVULD) Schooldirecteur (0,6-0,8 fte) - Kindcentrum Skoatterwiis

Kindcentrum Skoatterwiis 

In het KindCentrum werken onderwijs, opvang en jeugdhulp als multidisciplinair team op een unieke wijze samen onder één dak. Het team van het KindCentrum bestaat uit leerkrachten, intern begeleider, ambulant hulpverleners die als centrumcoaches werkzaam zijn en de pedagogische medewerkers voor het jonge kind. De centrumcoaches kijken vanuit hun specifieke deskundigheid mee met de leerkracht en adviseren. Op deze wijze is een bijzondere samenwerking rondom het kind gerealiseerd. Kinderen en ouders kunnen bij de centrumcoaches terecht met vragen en zorgen. Opvoeden is niet gemakkelijk, maar iedereen moet het kunnen. Die vanzelfsprekendheid doorbreekt het KindCentrum. Het is heel normaal met vragen en zorgen te komen. Zodoende zijn ouders ook op een natuurlijke manier intensief partner in de driehoek kind-ouder-KC-team.

KindCentrum Skoatterwiis is het kloppende hart van Oudeschoot. Dit is in beeld vertaald in een visieposter (zie de link hieronder.)

Meer informatie over onze kindcentrum vind je op www.skoatterwiis.nl

Kernwaarden

Plezier
Verbinding
Toekomstgericht

Wat verwachten wij van onze nieuwe directeur?

Het team van KC Skoatterwiis zoekt een bevlogen directeur die het beste in het team, kinderen en ouders weet aan te spreken.

De nieuwe directeur gaat - samen met het team met visie - verder vormgeven aan een uniek concept waarin een multidisciplinair team kansen biedt aan de ontwikkeling van de kinderen in Oudeschoot. Daarnaast ben je een leider die naast het team staat, maar wel kracht uitstraalt en een sterke persoonlijkheid heeft.

Hij/zij heeft een brede actuele kennis van opvang en/of onderwijs of wil zich in één van beide verdiepen. Heeft oog voor innovatie, profilering en werkende oplossingen en heeft ervaring in ondernemerschap. Beschikt over: adviesvaardigheden, zelfreflecterend vermogen en sociale managementvaardigheden.

Eigenschappen van onze nieuwe directeur

 • Onderschrijft de visie van het KC en kan deze uitdragen;
 • Sluit aan op de KC ontwikkeling;
 • Is communicatief zeer sterk en transparant naar teamleden, kinderen en ouders;
 • Biedt een veiligheid op basis van gelijkwaardigheid en respect naar teamleden, kinderen en ouders;
 • Is in staat een klimaat te scheppen waar ouders, team en kinderen zich gewaardeerd voelen;
 • Is evenwichtig, rustig en heeft overzicht;
 • Is in staat dienend leiderschap uit te oefenen;
 • Is een verbinder op alle lagen binnen het KC;
 • Is mensgericht en toegankelijk;
 • Verbindt zich voor een langere periode aan het KC.

Lid van het directieteam

Als directeur bij Ambion maak je deel uit van een team met 20 directeuren. Van iedere directeur wordt verwacht dat deze een bijdrage levert aan het team van directeuren en de ontwikkeling van Ambion.

Informatie?

Informatie kan worden verkregen bij Jurriën de la Vieter, interim beleidsadviseur HR. Hij is bereikbaar via e-mail: jurrien.delavieter@ambion.nl. Je kunt in de mail ook vragen of Jurriën je wil bellen.

De procedure

Wil je reageren, stuur dan voor 29 april aanstaande een korte e-mail (zonder CV!) aan jurrien.delavieter@ambion.nl waarin je aangeeft waarom juist jij de geschikte kandidaat bent voor deze vacature.

Op basis hiervan wordt een eerste selectiegemaakt. Kandidaten die doorgaan ontvangen een vragenlijst (Excel-enquête) met het verzoek deze in te vullen.

Alle kandidaten die de enquête hebben ingevuld en teruggezonden worden uitgenodigd voor een speeddate van (ongeveer) 10 minuten. Afhankelijk van de omstandigheden op dat moment is dit mogelijk een videogesprek met behulp van Microsoft Teams.
Aangezien we meerdere directie vacatures open hebben staan, doen we dit per school waar de kandidaat belangstelling voor heeft. Kandidaten die opteren voor meerdere scholen kunnen dus worden uitgenodigd voor meerdere speeddates.

In de speeddate geef je een presentatie van jezelf met de volgende onderwerpen:

 • Wat vind ik als directeur belangrijk?
 • Waaraan wil ik als directeur gaan werken op deze school?
 • Welke kennis/ ervaring heb ik, die maakt dat juist ik dit goed kan?

Mogelijk worden nog enkele korte vragen gesteld.

Twee á drie kandidaten (per vacature) worden uitgenodigd voor een verdiepend gesprek. In principe wordt aan het einde van deze ronde een keuze gemaakt. In uitzonderlijke gevallen kan nog een volgend gesprek worden gepland. Afhankelijk van de omstandigheden op dat moment kan ook dit gesprek met behulp van Microsoft Teams worden gevoerd, maar dat heeft niet onze voorkeur.

Gerelateerde documenten: