(INGEVULD) Lid Raad van Toezicht met juridische achtergrond

Wij zijn op zoek naar een:

Lid voor de Raad van Toezicht met een juridische achtergrond
Kritisch, verbindend, onderzoekend en integer

Bij Ambion werken we aan wereldburgerschap. Om op een goede en vreedzame manier samen te kunnen leven, leren we de kinderen op onze scholen om bij te dragen aan de samenleving. Help jij dit mee uitbouwen?

Profiel
Wij zoeken een lid voor de Raad van Toezicht met een ambitieuze instelling en een visie op het houden van toezicht. Voor leden van de RvT hebben wij een uitgebreid profiel opgesteld. Deze vind je onderaan deze vacature. Op basis van de huidige bezetting van de RvT zoeken wij een kandidaat met een juridische achtergrond:

  • Ervaring met en inhoudelijke kennis van het betreffende aandachtsgebied is een must;
  • Affiniteit met en een netwerk in het onderwijs is een pré;
  • Ervaring binnen een Raad van Toezicht is een pré;
  • Gezien de huidige samenstelling van de Raad van Toezicht gaat de voorkeur uit naar een vrouw.

Ambion
Ambion staat voor AMBitie In ONderwijs. De vierentwintig openbare basisscholen van Ambion bieden eigentijds en kwalitatief onderwijs in de regio Joure en Heerenveen. De scholen werken intensief samen, maar hebben ook ieder hun eigen gezicht. Ambion heeft haar identiteit beschreven in een zogenaamd ‘identiteitsbewijs’. Belangrijke pijlers hierin zijn vertrouwen, verbinding en vindingrijkheid. Deze elementen vormen het fundament onder het dagelijks handelen van onze medewerkers. Alle scholen werken vanuit de koersuitspraken van Ambion.

Op onze scholen is iedereen welkom. We bieden alle kinderen een veilige, eigentijdse en uitdagende leeromgeving waarin ze zich optimaal en naar eigen vermogen kunnen ontwikkelen. Ze worden hierbij begeleid door bevlogen onderwijsprofessionals. Onze verwachtingen naar elkaar en de leerlingen zijn hoog, maar realistisch. We verleggen daarbij onze grenzen en onderzoeken nieuwe wegen. Op deze manier komen we tegemoet aan onze ambities en die van onze leerlingen. Samen gaan we vol vertrouwen de wereld tegemoet.

Meer informatie
Voor meer informatie over Ambion verwijzen wij je graag naar onze website. Heb je vragen of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met de heer Luc Greven, voorzitter Raad van Toezicht, of mevrouw Ingrid Janssen, voorzitter College van Bestuur. Je kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat, telefoonnummer 0513-65 66 44.

Procedure
Er is een commissie ingesteld die de selectie en gesprekken gaat voeren. De gesprekken vinden plaats in week 6.

Reageren
Je schriftelijke reactie met een korte motivatie en CV kun je tot en met zondag 29 januari mailen naar vacatures@ambion.nl ovv vacature Lid Raad van Toezicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.