Intern begeleider (0,6 - 0,8 fte) - OBS Route 0513

Voor OBS Route 0513 zoeken we per 1 juli a.s. of z.s.m. daarna een ervaren, enthousiaste

Intern Begeleider (0,6 - 0,8 fte)

voor een onderwijskundige uitdaging in een school die ‘danst’!

OBS Route 0513 is, samen met het kinder- en peuteropvang en BSO van Kinderwoud, gevestigd in MFA De Akkers. We geven ons onderwijs vorm vanuit een uitdagende leeromgeving, waarbij we gesteund en uitgedaagd worden door een modern schoolgebouw met meer open ruimtes dan dichte klaslokalen. Onze kernwaarden Diversiteit, Autonomie, Nieuwsgierigheid, Samen en Talentontwikkeling (DANST) brengen we elke dag in de praktijk door momenten van groepsoverstijgend werken, thematisch werken met IPC en talentontwikkeling via onze MaDoeWe-lessen (Maken, Doen en Weten-lessen) die bol van kunst en cultuur staan.

OBS Route 0513 is een openbare basisschool met 226 leerlingen in 10 groepen. We hebben een fijn en divers team van onderwijsprofessionals en we zijn sinds 2017 gehuisvest in een modern en goed uitgerust schoolgebouw. Onze schoolposter geeft weer waar wij voor staan.   

We zoeken een collega die zich vanuit de rol als Intern Begeleider wil door ontwikkelen naar een rol van Kwaliteitscoördinator. Je helpt daarbij het team meer eigenaarschap op zorg- en begeleiding te ontwikkelen vanuit een coachende stijl. Je hebt affiniteit met unitonderwijs en bent in staat om onderwijskundige ontwikkelingen te vertalen naar onze werkvloer. Wij zoeken daarom een IB-er met de nodige ervaring om overzicht te houden, verbindende eigenschappen en een portie gezond verstand.


Wat wordt jouw rol (op hoofdlijnen):

 • Ondersteunen van leerkrachten bij het begeleiden van kinderen met (leer)problemen;
 • Het versterken van pedagogische en didactische vaardigheden van leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel (indien nodig);
 • Het onderhouden en activeren van het ondersteuningsnetwerk;
 • Het aanleveren van de juiste gegevens om de onderwijskwaliteit te monitoren;
 • Sparringpartner voor de directeur bij het verbeteren van de onderwijskwaliteit.


Onze ideale kandidaat:

 • Heeft een afgeronde opleiding tot Intern Begeleider (bijvoorbeeld post-hbo, master SEN);
 • Heeft ervaring als intern begeleider en met zorgleerlingen in alle bouwen;
 • Heeft affiniteit met unitonderwijs/thematisch werken en weet daarin te sturen op kwaliteit
 • Is een verbinder die open en helder communiceert richting leerkrachten en de ouders;
 • Kan goed analyseren en conclusies vertalen naar praktische handreikingen;
 • Is een coach, die onze leerkrachten stimuleert in het eigenaarschap om het beste uit zichzelf en de leerlingen te halen.

IB-ers hebben bij Ambion een aanstelling als leraar. Gezien de zwaarte van de functie en de functie-eisen word je aangesteld in schaal L11.

Ambion staat voor AMBitie In ONderwijs
Ambion is een professionele onderwijsorganisatie waar vertrouwen, verbinding en ontwikkeling centraal staan. Op het gebied van onderwijs en werkgeverschap hebben wij duidelijke ambities.

Onze 24 scholen vormen een eigentijdse, uitdagende werk- en leeromgeving waarin talenten worden ontdekt en ontwikkeld. Samenwerking is voor ons vanzelfsprekend om onze ambities te verwezenlijken.

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Hans Veldsink (interim-directeur OBS Route 0513). Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-30491850. Wil je meer informatie over Ambion, neem dan contact op met Anna Molleman (beleidsadviseur Onderwijskwaliteit). Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0513- 65 66 56.

Ben jij enthousiast na het lezen van bovenstaande?
Stuur dan voor maandag 12 juni je CV met motivatie naar vacatures@ambion.nl ovv Vacature Intern Begeleider OBS Route 0513.