Adviseur Huisvesting & Facilitair (0,6 fte)

Ambion is een stichting voor openbaar basisonderwijs in de regio’s Heerenveen en De Fryske Marren met 22 scholen waarvan één SBO. Ambion is volop in ontwikkeling en groeit als een platte organisatie met korte lijnen. Er wordt gewerkt vanuit vier belangrijke kernwaarden: vertrouwen, verbinding, vakmanschap en vindingrijkheid. 

Ook de komende jaren blijft Ambion zich ontwikkelen als een kwalitatieve moderne onderwijsorganisatie en werkgever. Huisvesting passend bij onze visie op kwalitatief, duurzaam onderwijs draagt daaraan bij. Hierin werken we samen en zoeken we afstemming met partners in educatie, welzijn en zorg en streven we een verankering in de sociaal-maatschappelijke omgeving na. Wij zoeken niet alleen naar ideeën, juist aan de realisatie van die ideeën hechten wij grote waarde. Hiervoor zoeken wij uiterlijk per 1 januari 2024 (of zoveel eerder als mogelijk is) een 

Adviseur Huisvesting & Facilitair met visie, ambitie en ontwikkelkracht voor 0,6 fte
0,6 regulier en mogelijk 0,2 fte tijdelijke uitbreiding in verband met de projecten uit het IHP 

In deze functie implementeer je beleid ten aanzien van huisvesting en facilitaire zaken, adviseer en ondersteun je het College van Bestuur en directeuren, geef je uitvoering aan huisvestings- en facilitaire zaken en coördineer en realiseer je projecten op het gebied van huisvesting en facilitair beheer. Je werkt in opdracht van het de voorzitter van het College van Bestuur en legt verantwoording af aan de beleidsadviseur Bedrijfsvoering. 

Speerpunten aankomende periode:

  • Het begeleiden van nieuwbouw – en renovatieprojecten vanuit de integrale Huisvestingsplannen van de gemeenten Heerenveen en de Fryske Marren;
  • Het ontwikkelen van een visie op het verduurzamen van huisvesting PO, en het vertalen ervan naar de gebouwen van Ambion;
  • Het leveren van een bijdrage aan het vergroenen van schoolpleinen, in samenwerking met de scholen;
  • Het coördineren van de facilitaire werkzaamheden zoals schoonmaak en het groenonderhoud.


Wij vinden het daarom belangrijk dat je:

  • Gemakkelijk kunt schakelen tussen diverse betrokken partijen, waarbij je  het einddoel goed voor ogen houdt;
  • Goed kunt samenwerken en toegankelijk en benaderbaar bent;
  • Verantwoordelijkheid daar neerlegt waar deze hoort;
  • Prioriteiten kunt stellen en het overzicht kunt houden.


Wat breng jij mee:
Je bent een communicatief vaardige collega, gericht op samenwerking die advies en ondersteuning biedt waar nodig. Hierbij ben je goed in staat om verantwoordelijkheid daar neer te leggen waar deze hoort. Wet- en regelgeving, regels en richtlijnen op het gebied van huisvesting vertaal je gemakkelijk in beleidsplannen. Je hebt ervaring in het adviseren over een efficiënt en duurzaam (multifunctioneel) gebruik van de locaties. Je hebt ruime kennis van het vakgebied, bij voorkeur binnen het onderwijs. Je werkt op HBO+ niveau. 

Ben jij die daadkrachtige, strategische denker die op zijn tijd graag de handen uit de mouwen steekt, dan hebben wij jou nodig!

Ambion biedt jou een leuke afwisselende uitdaging binnen een informele en ambitieuze organisatie met een salarisinpassing in schaal 11 en goede arbeidsvoorwaarden conform CAO PO.

Ambion staat voor AMBitie In Onderwijs
Ambion is een professionele onderwijsorganisatie waar vertrouwen, verbinding en ontwikkeling centraal staan. Op het gebied van onderwijs en werkgeverschap hebben wij duidelijke ambities die je vindt in ons nieuwe koersplan.

Onze 22 scholen vormen een eigentijdse, uitdagende werk- en leeromgeving waarin talenten worden ontdekt en ontwikkeld. Samenwerking is voor ons vanzelfsprekend om onze ambities te verwezenlijken.

Heb je vragen?
Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Astrid Huitema (Beleidsadviseur Huisvesting & Facilitair). Zij is bereikbaar via e-mail op astrid.huitema@ambion.nl. 

Echt iets voor jou?
Wil jij deel uitmaken van ons enthousiaste team van professionals dat dagelijks werkt aan de ondersteuning van de scholen en de ontwikkeling van de organisatie? Stuur dan jouw brief met motivatie uiterlijk maandag 18 september naar vacatures@ambion.nl onder vermelding van Adviseur Huisvesting & Facilitair.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.