It Bûtenplak wint Moestuin wisselbeker

Maandag 4 juli won It Butenplak de eerste prijs in moestuinseizoen 2022. De hele school ontving de juryleden bij de moestuintjes en de handen van alle kinderen gingen de lucht in bij de vraag wie er graag in de moestuin werkt.

It Butenplak wint de moestuin wisselbeker vanwege de zorgvuldige aanpak met prachtige opbrengsten. Per leeftijdsgroep werken ze aan één plantengroep of thema. Dat gaat van aardbeien bij de kleuters tot pompoenen in groep 8. De kinderen telen deze zelf en verdiepen zich er in de klas verder in. De kinderen leren hoe planten groeien en werken wekelijks in de moestuin. Die zorgzaamheid wordt beloond met een flinke oogst. Heerlijke radijzen, snijbiet en kruiden. Met als kroon op al dat lekkers de onovertroffen aardbei!

De moestuin wisselbeker is een initiatief van NME de Naturij, Volkstuinvereniging de Wrottersploech en het City Lab van ROC Friesche poort. Jaarlijks bieden zij moestuinmogelijkheden aan scholen en kinderopvang in de gemeentes Smallingerland, Opsterland en Heerenveen. Met vanaf dit jaar de moestuin wisselbeker, als extra stimulans.