Ambion en Kei College werken samen in Kei Lab

Enthousiaste gezichten gisteravond tijdens de ouderavond Kei Lab op het Kei College. Ouders en leerlingen van de basisscholen De Ynset en Van Maasdijkschool hoorden meer over de inhoud van de nieuwe klas ‘Kei Lab’ voor leerlingen met ‘gouden handen’.

De avond startte met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door Ingrid Jansen (bestuurder Ambion) en Peter van Tuinen (directeur Kei College). Daarna vertelden Tryntsje Hofstra (Kei College) en Annelies Hendriksma (Ambion) meer over het Kei Lab. Deze klas geeft leerlingen de kans om te kijken, ruiken en voelen binnen de 7 profielen (vakgebieden) die het Kei College aanbiedt. Onder andere het maken van een flyer, het verwisselen van een wiel, solderen, het maken van een promofilmpje en het ‘ontwerpen’ van je eigen soep staan op het programma. De avond werd afgesloten met een rondleiding door de praktijklokalen. Leerlingen keken hun ogen uit en kunnen niet wachten om te starten met het Kei Lab. ‘Was het maar 27 oktober’, zuchtte een van hen.

Initiatief van Ambion en Kei College
Het Kei Lab is een initiatief van Kei College en Ambion (waar De Ynset en Van Maasdijkschool onderdeel van uitmaken) en bedoeld voor leerlingen uit groep 7 of 8 die zin hebben om hun handen uit de mouwen te steken! Zij komen vanaf woensdag 27 oktober iedere week een dagdeel op het Kei College om leuke dingen te doen.

Met het Kei Lab willen het Kei College en Ambion basisschoolleerlingen met gouden handen alvast kennis laten maken met (de mogelijkheden van) het voortgezet onderwijs. Doordat leerlingen al een kijkje hebben genomen op het voortgezet onderwijs, kunnen zij straks een betere keuze maken voor een vervolgopleiding.