Ambion doneert iPads aan Stichting Leergeld Heerenveen e.o.

iPads die niet meer geschikt zijn voor het onderwijs, maar nog prima gebruikt kunnen worden om een spelletje op te spelen. Wat doe je daar mee? Ambion doneert ze aan Stichting Leergeld Heerenveen e.o.

De 24 openbare basisscholen van Ambion bieden eigentijds en kwalitatief onderwijs. Dit doen we onder andere in een Apple-leeromgeving. Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 hebben een eigen iPad waarmee ze werken aan hun persoonlijke leerlijn. Na 4 jaar was het tijd de iPads te vervangen. Sijbrand Dijkstra, beleidsadviseur Onderwijsinnovatie & ICT vertelt "Het onderwijskundige belang van een goed werkende ICT wordt steeds groter. Daarom worden de iPads na 4 jaar vervangen. Het grootste deel is verkocht. Een klein deel had gebruikssporen, maar functioneert nog prima. Deze 200 iPads doneren we graag aan Stichting Leergeld Heerenveen e.o. Zodat gezinnen die zelf geen iPad kunnen kopen deze toch kunnen krijgen. We hopen hiermee een steentje bij te dragen aan de kansengelijkheid!"

Bij Stichting Leergeld Heerenveen e.o. zijn ze blij met de iPads. De stichting zet zich in voor gezinnen met kinderen die het financieel moeilijk hebben. De heer Petrusma, voorzitter: “Dit is een prachtig cadeau. Deze iPads zijn prima te gebruiken om spelletjes op te spelen. Hiermee kunnen we veel gezinnen blij maken.”