Nieuws

Minister Wiersma op werkbezoek bij Westermarskoalle

Minister Wiersma van primair en voortgezet onderwijs bracht maandag 20 februari een werkbezoek aan de Westermarskoalle. Hij volgde hier Friese lessen in drie verschillende groepen. Ook ging hij in gesprek met leerkrachten en directeur Bert Kampherbeek over hoe zij de Friese taal in de praktijk een plek geven in het onderwijs.

Lees meer

Volop kerstdrukte op Twa Fjilden! Kerstmarkt en Santa Run

Op kerstmarkt komen onderwijs en ondernemen samen Op vrijdag 16 december stond de school met een kerstkraam in de Midstraat te Joure. Alle leerlingen van de Twa Fjilden in Joure hebben hun creatieve talenten ingezet om de kraam te vullen. Deze zat dan ook tjokvol prachtige werkstukken die maar al te graag gekocht werden door de marktbezoekers.

Lees meer

Samen kerst vieren op De Feart

Op de kortste dag van het jaar, woensdag 21 december, heeft het zangkoor van samenlevingsschool De Feart in Jubbenga een optreden verzorgd bij de bewoners van Wenwearde. Tijdens de talentenmiddagen heeft een aantal kinderen uit de groep 5 t/m 8 samen met juf Willy kerstliedjes ingestudeerd. Vandaag mochten ze voor het eerst optreden.

Lees meer

Start ecologisch schoolplein De Schakel

De leerlingen van De Schakel in Rotsterhaule kunnen bijna niet wachten op hun nieuwe schoolplein. Gelukkig is het bijna zo ver. Zaterdag 10 december werden de tegels verwijderd om plaats te maken voor een splinternieuw ecologisch schoolplein.

Lees meer