22 juni slotevent leerecosysteem 'een mooiere wereld': kom kijken wat er allemaal is gemaakt en bedacht!

Leerlingen van de basisscholen Van Maasdijkschool, Albertine Agnesschool, Ekke de Haan en It Bûtenplak en leerlingen van het Kei College zijn al een tijdje bezig met de challenge 'Op naar een mooiere wereld'. Tijdens de lessen hebben de leerlingen de afgelopen tijd nagedacht over hoe zij de wereld een beetje mooier kunnen maken.

Op woensdag 31 mei konden leerlingen hun ideeën uitwerken tijdens een workshop, zoals maquettes bouwen van karton, houtbewerking, kleding maken van afval, robots bouwen, VR Digital Storytelling of 3D-solderen. De workshops vonden plaats op de Rinkelbom van Ateliers Majeur, in Museum Heerenveen, de Pop-Up (een initiatief van Bibliotheken Mar en Fean, Caleidoscoop en gemeente Heerenveen) en op het Kei College. De leerlingen deden enthousiast mee en de eindresultaten waren innovatief en inspirerend. Van prototypes van plastic opzuigende robots tot aan auto’s met zonnepanelen. 

Benieuwd naar de eindresultaten? Kom langs op het slotevent op 22 juni op het Kei College in Heerenveen. Tussen 16.00 en 18.00 uur ben je van harte welkom op de Ds Kingweg 8. 

Aanmelden
Aanmelden kan tot 15 juni via deze link.